Fudbalski svet u šoku: David de Hea (32) doneo baš iznenađujuću odluku!

David de Hea
Foto: Action Foto Sport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iskusni golman David de Hea želi ulogu startera u nekom od najboljih klubova ili kraj karijere.

Kako prenose pojedini britanski mediji, De Hea (32) blizu je odluke da završi profesionalnu karijeru!

Iskusni čuvar mreže koji je godinama branio gol Mančester junajteda poslednjih nekoliko meseci je bez angažmana nakon što mu je istekao ugovor u Engleskoj, a kako prave ponude za nastavak karijere nisu stigle, on razmišlja i o kačenju rukavica o klin.

U jednom trenutku je delovalo da bi Real Madrid mogao da krene po njega, ali su se opredelili da povređenog Tiboa Kurtou menja Kepa Arizabalaga, što je De Hei zatvorilo vrata. Propala je i opcija odlaksa u Bajern Minhen, a unosne ponude iz SAD i Saudijske Arabije nikada nije ni razmatrao ozbiljno.

Navodno, želi da brani za neki od najboljih klubova u Evropi, a kako se niko od njih ne interesuje za usluge dugogodišnjeg reprezentativca Španije, on je na prekretnici. Mogao bi već u narednim danima da donese odluku da je sa profesionalnom karijerom gotovo i da se u narednom periodu okrene nekim drugim obavezama, da ne kažemo uživanjima (jer valja nadoknaditi 15-ak godina odricanja od „hamona“).

David de Hea će tek u novembru napuniti 33 godine i mnogi smatraju da bi tek trebalo da uđe u najbolje golmanske godine. N ije mali broj primera njegovih kolega koji su se razbranili u poznim igračkim godinama, ali kod Davida je situacija drugačija. Dolazak Erika ten Haga u Mančester junajted zatvorio mu je vrata u klubu, a sada je neprikosnoven među stativama Andre Onana koji odlično igra nogom i tek prosečno brani za tim sa Old Traforda.

Sa druge strane, De Hea je bio veoma pouzdan kada su u pitanju odbrane i nekoliko sezona je bio među najboljim igračima kluba, ali se uopšte ne uklapa u kalup modernih golmana. Ne voli da igra u polju, nije dobar u začetku napada i igra nogom mu je jedna od najvećih mana. I pored toga napravio je impresivnu karijeru. Nakon odbrana u dresu Atletiko Madrida, čije je dete, preselio se u Mančester gde je gol Junajteda čuvao punih 12 sezona. U dresu Španije ima 45 nastupa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top