„Odustajem, imam 900 evra na računu“: Teniska apokalipsa počinje, a sve jer niko nije slušao Đokovića!

Sumit Nagal
Foto: Roberto Bettacchi/LiveMed / Sipa Press / Profimedia

Tenis je u velikom problemu, a prvi koji je to rekao je Novak Đoković. Osnovao je svoju asocijaciju tenisera PTPA i upozoravao da nešto hitno mora da se uradi povodom položaja slabije rangiranih tenisera na ATP turu. Sada je to povrdio i potez Sumita Nagala koji želi da se penzioniše.

Ovaj 26-godišnjak je trenutno 156. igrač sveta, svojevremeno je bio i 122. a uzeo je i jedan set Rodžeru Federeru kada su se sastali. Najveći uspesi su mu drugo kolo US Opena i drugo kolo Olimpijskih igara, najbolji je teniser Indije, zemlje od milijardu i po stanovnika, ali na računu ima – 900 evra.

– Kada pogledam na račun u banci isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore – otkrio je Nagal, koji razmišlja da ostavi tenis!

Ove godine je igrao 24 turnira, a najviše novca je dobio za drugo kolo US Opena – 22.000 dolara. Sve što zaradi mora da uloži u treninge, opremu, putovanja… A neke osnovne stvari ne može sebi da priušti.

– Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i o nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijskim igrama u poslednjih nekoliko izdanja. Kada mi je ranking pao zbog povrede, niko nije hteo da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam – naveo je Nagal.

Novak Đoković već godinama priča o ovom problemu i ističe da zbog ovakvih stvari deca odustaju od tenisa. Sve je skupo, a novca nemaju… O tome je pričala i Natalija Stevanović koju je tek dobar rezultat na Vimbldonu izvukao iz ogromnih dugova!

– Nemam nikakvu ušteđevinu, samo uspevam da dođem na nulu. Ne mogu da kažem da lepo živim ili da mi nije potreban dodatni posao. U poslednje dve godine ništa nisam zaradio, ali bar nisam u minusu – rekao je Nagal.

Novak je više puta pričao da najbogatiji teniseri treba da se slože da im se redistribuira dobit i da se na manjim turnirima i za početna kola velikih turnira dobija više novca, ali niko ga nije podržao. Kako vreme prolazi, jasno je da će morati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top