On više nema dilemu: Čuveni teniski trener smatra da je Novak Đoković i zvanično postao GOAT!

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Bivši trener Serene Vilijams, Simone Halep, Holgera Runea i mnogih drugih, Patrik Muratoglu je izjavio kako smatra da priče o najvećem svih vremena ne treba da bude, da je najveći jedan jedini Novak Đoković.

– Zanimljivo je promišljati o tome da li je bolji Novak iz 2023. ili Novak iz 2015. godine. Ja mislim da je današnji Novak bolji. Igra i samopouzdanje su mu evoluirali, odigrao je još mnogo mečeva. Podigao je igru do velikih visina, a fizički nije pao, mislim da je kondiciono isti – jednako brz, fleksibilan, u balansu prilikom udaraca, otporan. Nikad u istoriji tenisa nisam video da je neko na vrhuncu svoje igre sa 36 godina, kao sa 26-28. Celu karijeru je na tom nivou, uz jednu-dve teške godine, iako je igrao u istoj eri sa Rodžerom i Rafom, a to samo ilustruje koliko je Novak dominantan igrač – izjavio je francuski trener.

On spatra da je priča o najvećem suvišna posle ove sezone, Novak je sa 36 godina učionio nešto što mnogi nisu sa daleko manje.

– Ta čuvena GOAT diskusija je potpuno završena posle ovakve Đokovićeve godine – tri slem titule plus finale, drži rekorde u svim kategorijama: slemovi, mastersi, nedelje na mestu broj jedan. Pri tom još igra, još je na vrhu – dodaje on.

Ipak, Federer je jedan od onih koji su pred sam kraj karijere uspeli da prave velike uspehe i Muratoglu zna to da ceni.

– Često čujem da ono što je Rodžer uradio 2017-2019. godine jeste jednako kao ovo što Novak sad radi. Rodžer jeste bio bolji igrač 2018. godine nego pre zbog jednog velikog razloga – bekhenda. Počeo je da hvata loptu u penjanju, da riternira ravno više nego slajsom. To je napravilo veliku razliku. Ali ni tada Rodžer nije osvojio tri slema i bio konstantan tokom cele sezone, korak iznad drugih. Razlika je u tome što je Novak i sada fizički dobar kao kad mu je bilo 26 – zaključuje Muratoglu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top