HAOS u makedonskom parlamentu: Leteli papiri, poslanik IŠČUPAO kompjuter (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

U Skupštini Severne Makedonije danas popodne dogodio se veliki incident. Kako javlja Makedonska radio-televizija, tokom sednice su poslanici Levice bacili papire s amandmanima na potpredsednika Skupštine Gorana Mišovskog.

Zbog odbijanja amandmana, koje su podneli poslanici Levice Dimitar Apasiev i Borislav Krmov, došlo je prvo do negodovanja, da bi nakon toga Krmov razbio monitor predsedavajućem sednice i razbacao papire s amandmanima.

Ni pauza od 30 minuta nije smirila tenzije. Poslanik Apasiev je minutom ćutanja održao, kako je rekao, „sahranu demokratije u parlamentu“, a zatim je izuo cipelu i počeo da maše dokumentima, ilustrujući kako pečati amandmane.

Posle još jedne pauze, tenzije su se spustile. Sa 83 glasa i dva protiv, Skupština je usvojila novi Poslovnik, koji će koristiti naredni skupštinski sastav. Prihvaćeno je 12 „levih“ amandmana. Zbog oštećenja, sednice Skupštine održavaće se u sali sa kupolom.

U nastavku sednice Apasijev je burno reagovao i istakao da su amandmani nezakonito neovereni i odbijeni, te da će zbog toga predsednik Skupštine Talat Džaferi otići u zatvor.

– To će biti uslov da Levica uđe u vladu posle izbora – poručio je on.

Predsedavajući Goran Mišovski bio je smiren i nastavio da vodi sednicu, naglašavajući da se rukovodi Poslovnikom i da je svaki amandman urađen po proceduri.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top