Uhapšen odbegli PEDOFIL iz Banjaluke: Evo gde je LOCIRAN Ivica Mišković

Foto: stop pedofiliji/screenshot

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je u Hrvatskoj!

Ova informacija je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske. Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra.

Podsetimo, nakon raspisivanja međunarodne poternice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Podsetimo, Mišković je 7. novembra pobegao nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada 9-godišnje devojčice. Dosadašnja istraga je pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor. U tome je pokušala da ga spreči sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspela.

Bekstvo Miškovića je postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bekstvo bilo planirano i da li je Mišković imao pomagače, odnosno logističku podršku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top