Izbio je „USTANAK“ kitova ubica, pomorci im uzvraćaju HEVI METALOM: U toku je najluđa morska bitka

Foto: Eric Austin Yee/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neki mornari su krenuli u borbu protiv agresivnih kitova ubica na pomalo neobičan način – pokušavaju da ih oteraju hevi metal muzikom.

Floroan Ruč, nemački pomorac koji upravlja katamaranom na obali Iberijskog poluostrva, rekao je za Njujork tajms da je pretražio internet forume u potrazi za idejama kako da spreči orke da napadnu njegovo plovilo.

Ruč je otkrio da hevi metal muzika može da odvrati predatore, a ideju je pretvorio u listu na Spotifaju pod nazivom „Metal for Orcas“, koju su delili i drugi pomorci, prenosi Insajder. Lista pesama uključuje The Blood of Pover, Infinite Terror, Stretched and Devoured i Exceptionally Sadistic.

Tokom bliskog susreta jednog dana u novembru, Ruč i njegov tim su isprobali muzički trik na grupi orki, rekao je za Tajms. Ali odlučni gigantski sisari su ipak uspeli u svom planu, udarili su u kormilo broda i onemogućili mu upravljanje.

Španske vlasti koje su mu pritekle u pomoć morale su da odvuku Ručev brod. Njegov susret je samo jedan u nizu nedavnih incidenata koji uključuju napade orki na brodove, posebno kod obala Španije i Portugala, što je fenomen nazvan „ustanak orka“.

Na stotine susreta sa agresivnim orkama prijavljeno je od 2020. godine, ali neki stručnjaci veruju da bi jedna nezadovoljna orka po imenu Vajt Gladis mogla da stoji iza porasta incidenata ovog leta u blizini Gibraltarskog moreuza.

Jedan čovek koji je pokrenuo sajt za praćenje napada orki procenjuje da se najmanje po jedan susret dešava svakog dana. Čak i ako su kitovi ubice u početku mrzeli hevi metal, sa njihovom neobičnom sposobnošću da komuniciraju i prilagođavaju se, možda su se već navikli na rok melodije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda vas zanima:

Pročitajte još:

Scroll to Top